Het Pieterpad is een gemarkeerde wandelroute van 464 km in 27 etappes, van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg. Het voert in Nederland door de oostelijke provincies met zeer afwisselende cultuur- en natuurlandschappen. Ondertussen is de route al 490 km lang.

Zondag 30 juni, na een heerlijke nachtrust weer goed ontbeten en van Hellendoorn naar Ommen gelopen. Dit keer dus even tegendraads maar dat was praktischer in ons geval.
 De auto in Ommen gezet en met de regio taxi naar Hellendoorn. Een ander stel wandelaars hadden al eerder de taxi gebeld en zij vonden het niet erg om de rit te delen. Dat scheelde weer!

Hellendoorn uitgelopen en we hoorden het attractiepark al volop. 

Achter de bomen was het net te zien.     
Het was heerlijk wandelweer, 3/4 broek aan liep heerlijk! Door stukken bos, zandpaden en verharde wegen, het liep lekker weg. Prachtige Lupinestruiken gezien.
Een boom vol met zwammen, het was goed te zien welk deel van de stam zelden zonlicht ziet!
Vlak bij Lemelerveld op een bankje zitten lunchen. Nog getwijfeld om er even heen te lopen naar mijn schoonzus maar nee, dat was toch iets te veel om....
Wat later een mooi bospad. Het leek simpel rechtdoor maar het was iets hellend wat we al snel aan de benen voelden! Er kwam geen eind aan dat pad!
 O, toch wel.  We zagen een gigantische zwerfkei door het landijs daar achter gelaten. De steen markeerde de grens tussen Archem en Lemele en geeft aan tot waar de kudde van de marke kon grazen. Het is nu ook een geliefd speel object.
Weer een stukje verder kwamen we bij de Archemerberg. even een klim voor een mooi uitzicht!

Wat konden we ver kijken! 
 Rechtsaf de berg weer af. Wel heel voorzichtig met al die boomwortels!
 Langs stukjes bos en  over asfalt kwam Ommen in zicht. 
 
Stukje afgesneden naar het station maar dat mag de pret niet drukken. Daar samen nog wat gegeten en heeft Iekje mij op het perron uitgezwaaid. Helaas weer heel wat trein problemen en verder dan Alphen ging de trein ook niet. Maar ik was weer thuis!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten