Het Pieterpad is een gemarkeerde wandelroute van 464 km in 27 etappes, van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg. Het voert in Nederland door de oostelijke provincies met zeer afwisselende cultuur- en natuurlandschappen. Ondertussen is de route al 490 km lang.

29 juni 2013

Vrijdagavond 28 juni had Iekje me van het station in Hardenberg gehaald om ons wandelweekend samen te beginnen. We hadden B&B geregeld, echt ideaal een eigen appartement bij de familie Lenthe.  Dat zag er goed uit! Zelf zouden ze ook het weekend weg gaan dus we hadden het rijk helemaal alleen. De avond kletsend doorgebracht met een wijntje erbij en daarna heerlijk geslapen.  Gelijk wat foto's van ons appartement gemaakt.













Het halletje naar de badkamer en achterin links de slaapkamer,












 de keuken












en van de woonkamer gewoon vergeten... Maar die was heerlijk ruim, bank, stoel, salontafel en een eettafel met 2 stoelen. Zie ook hun website (klik op familie Lenthe hierboven).
Na een uitgebreid ontbijt, wat allemaal klaarstond op aanrecht en in koelkast, de kaart eens bekeken om te zien waar we het Pieterpad op konden pakken. Woonwijk uitlopen, naar de grote weg en het Sumpelpad op. Het eerste stuk van deze etappe zouden we 's middags op de terugweg lopen. Het was droog! Wel wind maar heerlijk wandelweer.

Al snel kwamen we langs de Sprookjescamping, voorheen De Vechtstreek, waar Iekje en ik elkaar hebben leren kennen zo'n dikke 35 jaar geleden.

Leuk! Afslag De Oldemeyer niet genomen, dat was te ver om, maar daar hebben we in onze jeugd heel wat rondgehangen en gezwommen!


















Lekker doorgelopen naar de stuw bij Junne.


 Daar even in de zon zitten en lunchen.
 

Toch maar weer de jas aan, fris windje. Via de Koedrift verder. Na 1500m een zielig kijkende koe aaien.
 Langs weilanden en wat stijgen tussen de bomen een prachtig uitzicht. Helaas komt dat op de foto niet zo uit maar we konden heel ver kijken!
 Opeens een veldmuisje voor onze voeten...
 Het bos weer uit en langs de spoorbaan verder. Vlak voor Ommen naar links afgebogen ipv naar rechts om bij het station te komen. Even na 15 uur waren we daar. Het was een heerlijke wandeldag geweest, we zijn dan ook veel wandelaars, ook van het Pieterpad tegen gekomen. Met de trein naar Hardenberg en via het dorp, over de Vechtbrug naar onze wijk gelopen. De wijk aan de verkeerde kant van de weg ingelopen dus een half uur extra gelopen. Weer op de Berkenlaan lekker de schoenen uit! De zon scheen maar we konden helaas niet in de tuin zitten. Dus aan de voorkant krantje lezen en wat drinken. Later wat verder op de oprit zodat we in de zon konden zitten.









Uitzoeken waar we zouden eten, dat is de Wok Inn geworden. Na verkeerd lopen toch maar weer terug en met de auto erheen. Lopend hadden we het nooit gevonden. Daar heerlijk gegeten! 




Weer terug naar de Berkenlaan, wat buizen en kletsen bij een glaasje wijn en weer heerlijk geslapen.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten