Het Pieterpad is een gemarkeerde wandelroute van 464 km in 27 etappes, van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg. Het voert in Nederland door de oostelijke provincies met zeer afwisselende cultuur- en natuurlandschappen. Ondertussen is de route al 490 km lang.

Woensdag 3 oktober 2012


Dit keer eens door de week lopen. Ik was dinsdagavond al naar Coevorden afgereisd en kon op hetzelfde adres slapen als de nacht erna. Bij Wil Hutten op de Vos van Steenwijklaan 28. Heel vriendelijk en gastvrij, alles schoon en netjes! Een aanrader!
Na het ontbijt kwam Iekje aangereden. Nog een kop koffie en Wil heeft ons naar Sleen gebracht.
We startten al om 9.45. Het was bewolkt maar nog wel droog.
Na een uur kwamen we bij een uitgestorven camping maar je kon er wel koffie drinken. Wij naar de kantine, is het zelfbediening en betalen in goed vertrouwen! Geweldig! Dus wij een lekkere bak koffie en een stuk appeltaart genomen en elk netjes 2,25 in de rode pot gedaan en wat in het schriftje geschreven.


Leuk dat dit nog bestaat! Weer verder lopen. Deze etappe was veel asfalt lopen en vrij recht toe recht aan. We konden de route dan ook zonder problemen volgen en hebben dit keer niet omgelopen! Halverwege begon het helaas te regenen. het waaide ook flink dus onze 50 cents poncho's klapperden flink!

We kwamen helaas geen eet- of drinkgelegenheden meer tegen. Toen het even droog was hebben we op een bankje een krentenbol gegeten maar daar kwamen de druppels alweer dus doorgelopen.
Een stukje voor Coevorden toch nog even op een dijk langs een uitgebaggerde sloot gelopen.
En even voor 14 uur liepen we Coevorden binnen!
Dat hadden we snel gedaan! Even bij de COOP wat te eten gehaald en op naar De Vos van Steenwijklaan. Nou, dat viel nog niet mee! Door iemand met een TomTom werden we de verkeerde kant opgestuurd. Een glazenwasser wist ons gelukkig wel de goede weg te wijzen. Zo pas na 15 uur bij Wil. Die was niet thuis maar gelukkig hadden wij een sleutel mee gekregen. Heerlijk de schoenen uit en de beentjes omhoog! Kletsen, lezen, douchen en naar de Chinees. Lekker gegeten bij Kota Radja in de Friesestraat. Koffie bij Wil gedronken, mooie, intrigerende en leuke gesprekken gehad. Boven nog even lezen, een wijntje en toen heerlijk slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten