Het Pieterpad is een gemarkeerde wandelroute van 464 km in 27 etappes, van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg. Het voert in Nederland door de oostelijke provincies met zeer afwisselende cultuur- en natuurlandschappen. Ondertussen is de route al 490 km lang.

vrijdag 7 oktober 2011

Etappe Rolde - Schoonloo.

Samen vanuit Zevenhuizen naar Schoonloo gereden, auto geparkeerd, wandelschoenen aan en met de bus naar Rolde. Er was erg slecht weer voorspeld, 90% kans op regen, maar de zon scheen! Even na half 12 gestart. Weer en mooie tocht, af en toe een overstapje tussen weilanden,
een stier die zielig naar koeien in een ander weiland keek,
een bruggetje over
en prachtige herfst taferelen!
Even in het zonnetje eten werd ons nog geen 5 minuten gegund, toen ging het regenen. De super Wibra poncho aan!
En zo ging het verder die dag, bui, droog, zon. Dat leverde wel een aantal keren een mooie regenboog op! Weer even droog rond Meindersveen met de heide schapen.
Maar net voorbij De Warme Bossen was het weer helemaal mis....
Op de bospaden was het flink soppen, ik hield de sokken niet droog! Vlakbij Schoonloo: al 86 km afgelegd. 16.15. We hadden een B&B gereserveerd op Hooftstraat 12, De Deelderij, bleek het een compleet appartementje te zijn! Heerlijk die ruimte! Even lekker droge broeken en sokken aan en de beentjes omhoog. De schoenen met kranten volgepropt, nu maar hopen dat ze de dag erna droog zijn.
's Avonds gegeten bij Hegeman, daar nog 2 Pieterpad wandelaars gesproken. Onderweg waren we ook al 2 dames tegengekomen. En wij maar denken dat we de 2 enige malloten waren om met dit slechte weer de wandel plannen door te zetten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten