Het Pieterpad is een gemarkeerde wandelroute van 464 km in 27 etappes, van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg. Het voert in Nederland door de oostelijke provincies met zeer afwisselende cultuur- en natuurlandschappen. Ondertussen is de route al 490 km lang.

Zaterdag 2 juli 2011

De etappe Groningen-Zuidlaren.
Het was roze zaterdag dus het Peerd van Ome Loeks bij het station was mooi versierd! Het weer was wat somber maar af en toe kwam de zon door. De molen "de Helper" bij het Paterswoldse meer: Wat verder werd ons de weg duidelijk aangewezen: nog 447 km te gaan! (Klik op de foto voor beter beeld).Aan het begin van Haren stond een viskar, daar hebben we even genoten van een zalmkroket. Het portie kibbeling en broodje paling erna was wat veel, hebben we de hele middag 'plezier' van gehad...
Weer met frisse moed verder. We werden ingehaald door een erg stevig doorlopend echtpaar. Even een korte grap dat wij er ook wel zouden komen maar ze waren al snel uit het oog verdwenen. Een stuk verderop kwamen zij opeens links van ons de Tolhuisweg op! Alle 4 erg verbaasd... Bleek dat wij toch een stukje gemist hadden. Toch maar doorgelopen en verderop even van het pad geweken om een Hunebed te bekijken. En daar was datzelfde stel ook even 'cultureel bezig', zoals zij dat noemde. En daarna was het niet zo heel erg ver meer naar ons einddoel: Met op De Brink het beroemde paardenmarkttafereel:
Ons B&B maar eens opgezocht, fam. Smit, Tienelsweg 30, 9471PC Zuidlaren.
Netjes en schoon, aardige vrouw. Even opfrissen en erna heerlijk gegeten bij Pizzeria Friuli op de Verlengde Stationsweg 6. Heerlijke, verse topping en rijk belegd.
Weer teruggelopen en koffie van mw. Smit gekregen. Een ander echtpaar dat op fietsvakantie was zat er ook. Gezellig zitten kletsen tot zij naar bed gingen. Wij nog even wat lezen onder het genot van een glaasje wijn en erna ook gaan slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten