Het Pieterpad is een gemarkeerde wandelroute van 464 km in 27 etappes, van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg. Het voert in Nederland door de oostelijke provincies met zeer afwisselende cultuur- en natuurlandschappen. Ondertussen is de route al 490 km lang.

Zondag 3 juli 2011

Na een onrustige nacht 8 uur opstaan, opfrissen en met het fiets-echtpaar ontbeten. Allerlei soorten brood en beleg, netjes verzorgd!
busvervoer tussen Zuilaren en Rolde schijnt beroerd te zijn en al helemaal op zondag! Mevrouw Smit was zo vriendelijk om ons in Rolde af te zetten. Zodoende hebben we deze 4e etappe de andere richting op gelopen.
In Rolde stond de hoornblazer. We begonnen de etappe tussen de begraafplaats en Hunebedden. (klik op de foto om de tekst te kunnen lezen!).
Al snel kwamen we Bartje tegen, we waren immers in Drenthe aangekomen! Daarna over het Ballooerveld gelopen, het grootste restant "woeste heide" in Drenthe. Is ook militair oefenterrein. Daar een afslag te vroeg genomen en zonder het te merken weer schuin teruggelopen, dachten we aan het eind van de vlakte te zijn, stonden we weer aan het begin!
Zucht.... Dan eerst maar koffie met boerencake bij de schaapskooi. De 2 km weer terug gelopen door het mulle zand en aan het eind van het veld kwamen we het stel van gister weer tegen! Leuk! Even staan kletsen en ieder weer verder.
Via Gasteren doorgelopen door de Gasterse duinen, ook heide en bos. Heide schapen gezien en over een vlonderpad gelopen. Wat verder met een bruggetje over de Aa. Daarna waren we alweer bijna in Zuidlaren. Het laatste stukje hebben we afgesneden om weer bij de auto uit te komen. Maar de extra kilometers over het Ballooerveld compenseerde dat, vonden wij! Iekje heeft me daarna weer in Assen op de trein gezet.
Het was weer een erg gezellig weekend, lekker bijgkletst en weer een stukje Nederland mogen bewonderen.
Nog 395 km te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten