Het Pieterpad is een gemarkeerde wandelroute van 464 km in 27 etappes, van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse St. Pietersberg. Het voert in Nederland door de oostelijke provincies met zeer afwisselende cultuur- en natuurlandschappen. Ondertussen is de route al 490 km lang.

De Grasplas

Tussen 1996 en 2008 hebben we op de camping De grasplas in Vorden gestaan. Een heerlijke SVR camping: een groot veld met in het midden een grote plas en eromheen hele ruime kampeer plekken. Een houten wip, zandbakje en natuurlijk de plas om in te zwemmen en te vissen, verder niets. Ideaal voor jonge gezinnen. Al snel kwam je ieder jaar dezelfde gezinnen tegen en keken we ieder jaar er weer naar uit om erheen te gaan, ook om elkaar weer te ontmoeten. 10 jaar stonden we er 3 tot 5 weken (waarin man 2 weken van werk naar camping reed). De laatste jaren probeerden we andere campings om de kinderen wat meer vertier te bieden maar konden we het niet laten om de laatste week toch nog even naar De Grasplas te gaan.
Maar eenmaal naar het buitenland voor familiebezoek waren de kinderen om: Italië! Frankrijk! Zweden! Enz.....

Dus 6 jaar later, toen Iekje en ik met het Pieterpad lopen door Vorden kwamen moest ik daar natuurlijk even langs en besloten we gewoon daar 2 nachten te overnachten ipv bij een B&B wat we anders altijd doen. Natuurlijk veel foto's gemaakt, ook voor het thuisfront.
"Onder het riet" is heel mooi gerenoveerd. Geïsoleerd, keuken, ronde tafel, 
 toilet bij douche met zelfs een wasmachine en centrifuge,
2 banken, tv, houtkachel
   
en 2 bedden achter een kamerscherm.
  
 De voorkant heeft nu en terras en openslaande deuren.

Ernaast de oprit...
De vertrouwde schuren.
Nieuw voor mij is "de Waterhutte" maar lijkt me heel gezellig!
Verder veel vertrouwde beelden van de plas, al maken de herfstkleuren het toch weer anders:


Het speelhuisje "Het Vinkennest" hebben onze mannen 1 van de eerste zomers gebouwd. Zo leuk die samenwerking en iets maken wat niets mag kosten! Al is het dak nu wel vernieuwd.
In 2004, 10 jaar geleden, zag het er zo uit:
Ja, veel zomerse buitjes hadden we daar wel!
De trampoline is nieuw voor mij...
O, die drijvende duiker is er nog steeds! Drijft op olievaten, heeft een trappetje en ieder jaar lag die weer ergens anders verankert in de plas. Daar werd heel wat vanaf gesprongen en gedoken!
En gelukkig zijn de korven er nog, gemaakt van wasmachine trommels. 
Wat hebben wij heerlijke en gezellige avonden er omheen gehad!

Zo, dat was even een stukje jeugdsentiment tussendoor....
;-)



















Geen opmerkingen:

Een reactie posten